★★★★★ in het Noordhollands Dagblad

Live bij Leo Blokhuis op Radio 2. Luister en kijk hier.

★★★★★ We tellen maar liefst 5 sterren in de Volkskrant vanochtend voor Scram C Baby‘s Give Us A Kiss: “een dijk van een rockalbum van een gitaarband die nog veel beter blijkt te zijn dan we altijd al dachten. Verbijsterend.” https://buff.ly/2Ex07AM

Making Out with Scram C Baby: Give Us a Kiss Release Party – Cinetol, Amsterdam (25-10-2018)

★★★★★ Vijfsterrenavond om niet snel te vergeten

Lees verder op Make A Fuzz

Happy Release Day
Vrijdag 12 oktober 2018

Live band: John Cees Smit, Marit de Loos, Mark Meeuwenoord, Frank van Praag, Geert de Groot

Design & artwork by Anton Lamberg. LAVA

Give Us A Kiss is via deze link te beluisteren: 

http://xlcr.nl/scramcbaby-giveusakiss

Gepubliceerd op 11 okt. 2018
Setlist:
00:00 Elephant
04:56 xxx
07:12 Soul Marinera
 
Hoog bezoek in 3voor12 Radio: de helden van Scram C Baby staan in de Live Box! In de jaren 90 waren ze een van de meest geliefde bands van de bloeiende Nederlandse indiescene, en in de 25 jaar sinds toen zijn ze eigenlijk nooit weggeweest. De avond voor de release van hun nieuwste album Give Us A Kiss komen ze langs in de studio.
 

NMS Live Sessies: Scram C Baby

donderdag 11 oktober 2018, 01:23 uur

Om de week nodigt NMS binnen- of buitenlandse muzikanten uit om in platenzaak Velvet Music in Amsterdam een paar nummers te komen spelen, waaronder een cover van een bewonderde collega-muzikant. Vandaag zenden we de sessie uit van de Amsterdamse indie- en garagerock-band Scram C Baby. Na een afwezigheid van acht jaar komt de band 12 oktober met een nieuw album, ‘Give us a kiss’, en daarbij hoort ook een tour.

Luister naar het Nooit Meer Slapen (tussen 1.00 en 2.00 uur, rond minuut 40)

Design & artwork by Anton Lamberg. LAVA

Design & artwork by Anton Lamberg. LAVA

Regisseur: Frederik Duerinck
Camera: Boet Hehuat, Frederik Duerinck
Montage: Jeroen Bernard, Wietske de Klerk
Productie: Mark Meeuwenoord, Sander Biemans
Acteur: Harry Duerinck

29 augustus | Timo Pisart (3voor12)
Scram C Baby keert terug met slenterende olifant. Indierockband van weleer wil weer een geweldige plaat afleveren.
Scram C Baby komt met een nieuwe plaat. Bekijk hiernaast de videoclip voor het eerste nieuwe nummer sinds acht jaar, ‘Elephant’. Mocht je nou na de millenniumwisseling zijn geboren: jarenlang was Scram C Baby een van de coolste indierockbands van Nederland. In 1996 bevonden ze zich in de eerste lichting van kwaliteitskeurmerk Excelsior, tussen Daryll-Ann, Caesar en Johan. De groep heeft wellicht nooit van de muziek kunnen leven, maar had echt een flinke impact op de muziekwereld. Dat blijkt in 2010 wel, dan coveren o.a. Spinvis, Moss, Awkward I en Hallo Venray nummers van de groep.

Na 2010 werd het echter stil rondom de groep. ‘We zijn allemaal iets anders gaan doen’, zegt frontman John-Cees Smit erover, ‘maar we zijn nooit uit elkaar gegaan. Opeens werd het onvermijdelijk: er moet een nieuw album komen. We hebben een soort bezetenheid en kunnen in no time een nummer improviseren waarvan je denkt: het is af. Maar 70 liedjes terugbrengen naar 12? Dat luisteraars zo gehecht kunnen raken aan een plaat dat je bij het einde van het ene nummer al weet welke daarna moet komen?…. Dat is bij elk album ons streven geweest, ook nu weer. En dat kost tijd.’

‘Elephant’ is de eerste voorbode voor die nieuwe plaat, en jakkert langer door dan we van de band gewend zijn. ‘Man, dat nummer heeft nog veel langer geduurd. Gingen we om drie uur de oefenruimte in, kwamen we om half 6 tollend op onze benen naar buiten. De tekst was een opsomming van gerechten, uiteindelijk is–ie samengeperst tot een olifant van vijf minuten. Een zwengelende, slenterende olifant, die niets anders doet dan eten, verteren en kakken. Net als de rest van de wereld.’

Op 12 oktober verschijnt de nieuwe plaat. Dan gaat de band ook weer op een – bescheiden – tour. ‘Hoe bejaard dat ook klinkt, we hebben nu meer andere verplichtingen. Ik werk in de psychiatrie en heb een stressbaan, en blijf daarnaast ook tentoonstellingen organiseren en beeldende kunst maken. Maar onze eerste shows waren fantastisch, het smaakt naar meer.’

27 juli | Menno Pot (Volkskrant) 
SCRAM C BABY – ELEPHANT Track van de week: Terug van acht jaar weggeweest: Scram C Baby, Amsterdamse specialisten in korte, weerbarstige popliedjes, al klinken ze in het verraderlijk kalme Elephant vooral als het latere dEUS.

31 Jul, 2018 – 06:15 | Flip van der Enden (Pinguin Radio)
Waarom Scram C Baby na 8 jaar stilte plotseling weer de geest heeft? Geen idee. Maar wat maakt het uit zolang de hoofdstedelijke rockers met sterk nieuw werk komen als de single Elephant. Het is gelukkig niet zo dat de band doet alsof de tijd stil is blijven staan. In het laatste decennium van de vorige en het eerste van deze eeuw maakte Scram C Baby naam met begeesterde rammelrock van het soort dat we nu garage noemen. Soort van tijd vooruit dus, als je bedenkt dat garage nu een populair genre is bij de jongste generatie Neder-rockbands.

Vergeleken met uitslaande bermbrandjes als Kisses Suziki (1996)  en Earstruck (2010) is nieuwe single Elephant het toonbeeld van beheersing, een in een Berlijnse Bowie saus gedipte bolero, een slowburner met een gradueel opgevoerde spanning en de dreiging van een naderend onweer.

Het zou kunnen zijn dat de verandering van stijl is ingegeven door het besef dat de veteranen als het gaat om onstuimige energie het zullen moeten afleggen tegen de jeugdige overmoed van jonge hondenbands als Korfbal en Canshaker Pi (waarin de zoon van de zanger SCB speelt). Scram C Baby is  ouder en wijzer en anders en terug. En dat is goed nieuws.

Joni Spaan
Joni Spaan